Agenda

01/02/2018 | Activiteitenoverzicht

activiteitenkalender februari

28/02/2018 | Bonjo: Speeddaten met ex-gedetineerden

In december kon deze activiteit helaas niet doorgaan, maar het A-Team heeft een nieuwe datum gevonden!

Op woensdag 28 februari komen er vanuit de organisatie Bonjo 4 ex-gedetineerden naar het KOG! Tijdens deze avond gaan we in kleine groepen speeddaten met de ex-gedetineerden. Elke ex-gedetineerde heeft zijn eigen verhaal en door in groepjes te rouleren krijgt elke ex-gedetineerde de kans om zijn of haar verhaal te vertellen en krijgen wij de kans om veel vragen te stellen. Mocht je dus altijd al met ex-gedetineerden willen praten is dit je kans! Het zal beginnen om 19:00 tot ongeveer 21:30. Dit evenement zal plaatsvinden in het Kamerlingh Onnes Gebouw in lokaal B0.31.

Inschrijven kan vanaf 14 februari via www.codeleiden.nl tot 22 februari 23:59
Het is gratis! Indien er meer aanmeldingen zijn dan plekken gaat er geloot worden. Hierbij hebben deelnemers die voor de activiteit in december waren ingeloot voorrang tijdens het loten!

22/02/2018 | Bierpongtoernooi

De BoeF heeft voor jullie weer een fantastisch leuk bierpong-toernooi georganiseerd! Op 22 februari om 20:00 in de Next dagen wij jullie uit om je beste bierpong skills te laten zien! Wij zetten het bier koud, er worden lekkere plaatjes gedraaid, het enige wat we van jullie vragen zijn: je goeie bierpong technieken, je gezelligheid en €3,- als bijdrage!

Doe wel je best, want de winnaar kan een leuke prijs winnen! (Wie wil dat nou niet !?)

Twijfel niet en meld je zo snel mogelijk aan via deze website, want VOL=VOL.

27/02/2018 | Interfacultair Feest

Het legendarische interfacultair feest staat alweer bijna voor de deur! Maak je klaar om op 27 februari helemaal uit je dak te gaan als tasty Tarzan of djancing Jane!

De kaartverkoop start op dinsdag 13 februari. Kaarten kunnen gekocht worden op de bestuurskamers van MFLS, CoDe, Labyrint, Grotius, de B.I.L. en de HSVL. Kaartjes kosten 6 euro per stuk. 

Save the date en volg de Facebookpagina van het Interfacultair Feest om op de hoogte te blijven!

06/03/2018 | Lustrumsymposium Terrorisme

Geen enkele gebeurtenis heeft in deze eeuw zoveel teweeg gebracht als 9/11. Hoe heeft het terrorisme zich daarna ontwikkeld? Wat voor effect had en heeft terrorisme op onze maatschappij? Iedereen kent de beelden van de zwaar bewapende militairen in de straat of op vliegvelden, hetzij in België, Frankrijk of andere landen. Maar nog nauwelijks in Nederland. Hoe gaan wij met terrorisme om? Wat doen wij om het te voorkomen?

In het lustrumjaar van zowel Corpus Delicti als de afdeling Criminologie, zullen drie experts uit het vakgebied proberen deze vragen te beantwoorden op het jaarlijkse CoDe-symposium op 6 maart. Er zal gesproken worden over de ontwikkeling van terrorisme in de afgelopen vijftien jaar, de nasleep en het voortdurende effect dat terrorisme heeft gehad op de maatschappij en er zal worden ingegaan op de preventie en aanpak van terrorisme in Nederland. De dag zal worden afgesloten met een borrel.

13.00     Inloop

13.30     Welkomstwoord door Dr.mr. Maarten Kunst (opleidingsdirecteur Criminologie)

13.35     Inleiding door Prof.dr. Joanne van der Leun (Universiteit Leiden)
              Geschiedenis van de opleiding Criminologie

13.50     Prof.dr.mr. Maartje van der Woude (Universiteit Leiden)
              Ontwikkeling van terrorisme de afgelopen 15 jaar

14.20     Pauze

14.50     Caroline Otto MSc (Ministerie van SZW)
              Preventie en aanpak van terrorisme in Nederland

15.20     Prof.dr.mr. Antony Pemberton (Tilburg University)
              Nasleep van terrorisme; wat zijn de gevolgen voor mensen die betrokken zijn?

15.50     Discussie

16.05     Borrel

De toegang is gratis!

Aanmelden via: https://goo.gl/forms/3oQIzWdNNEfLgRiG3.

Pagina 1 van 2