Partners

CoDe wordt mede mogelijk gemaakt door:


Knaek
afbeelding knaek
De Knaek-pas biedt studenten flinke extra kortingen: in iedere studentenstad bij twintig grote bedrijven, zoals McDonalds, Subway, Domino's, Aktiesport en Smullers. De Knaek is echter ook gefocust op een speciale stad: zo heb je met de Leidse Knaek korting op speciaalbiertjes bij Kroeg de Kroeg. De kortingen worden elk jaar door studenten zelf samengesteld. Extra mooi: je kunt onbeperkt, dus écht zo vaak je wilt, gebruikmaken van de Knaek-kortingen. Bovendien is er een handige Knaek-app: door deze app aan te schaffen krijg je dezelfde kortingen. Vraag het bestuur of er nog Knaek-passen over zijn of vraag er zelf een aan op www.knaek.nl.

 

EasyFiets
EasyfietsSpeciaal voor CoDe-leden: één maand gratis EasyFiets! Op zoek naar een fiets die het gewoon doet? Dan ben je bij EasyFiets aan het juiste adres. Lekke band, kapot achterlicht of een gebroken ketting? Wij fixen het. Gratis binnen 15 minuten. Fiets total loss? Ruil hem om voor een nieuwe, en dat voor maar €9 per maand. Als lid van CoDe krijg je een maand gratis en sponsor je CoDe gelijk met €9!

 

 

Kluwer
Wolters Kluwer biedt up-to-date informatie, software en tools aan juridische, fiscale en overheidsprofessionals. Wij zorgen voor innovatieve manieren om onze informatie continu beschikbaar en toegankelijk te maken.

Professionals hebben meer dan ooit behoefte aan praktijkgerichte, duidelijk gestructureerde informatieoplossingen, aan intelligente software en workflow tools. Voor Wolters Kluwer betekent dit dat ons aanbod van online informatie sterk groeit en dat wij investeren in innovatieve, technologische oplossingen. Daarmee helpen we het werk van professionals minder complex en efficiënter te maken. Daarbij helpen we hen ook bij het nemen van cruciale beslissingen. Op het juiste moment én in de juiste vorm. In samenwerking met CoDe krijgen de studenten elk jaar hun favoriete wettenbundel.

 

Joor it
afbeelding jooritJoor it is in 2005 opgericht door Dave Dickhoff. Inmiddels bestaat het team uit 8 vaste medewerkers. Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen specialisatie en taken.

In 2005 waren we nog een echt Leids bedrijf met veel lokale klanten. We zijn nog steeds te vinden in de binnenstad van Leiden, maar ons klantenbestand is inmiddels uitgebreid met klanten door heel Nederland én daarbuiten! Steeds meer mensen weten ons te vinden. Voor reguliere opdrachten, maar ook meer en meer voor spoedoopdrachten. Krijg je het ergens anders niet voor elkaar? Grote kans dat wij je uit de brand kunnen helpen!

Door onze strakke organisatie en snelle verwerking van e-mail en opdrachten, zijn wij bijna altijd in staat iedere opdracht binnen 5 werkdagen uit te leveren. Echte spoedopdracht? Geen probleem, met een beetje geluk gaat deze vandaag nog de deur uit. Leden van CoDe krijgen daarnaast een fikse korting op hun al dan niet bedrukte kledingstukken!

 

Leids Universitair Fonds
Logo LUFHet LUF zet zich sinds 1890 in om de bloei van de Universiteit Leiden te bevorderen. Met giften van Leidse alumni en het rendement op ons vermogen steunen wij projecten van studenten, promovendi en hoogleraren. Zo draagt het LUF al 125 jaar bij aan opmerkelijke Leidse wetenschap.
Daarnaast organiseert het LUF activiteiten voor alumni, zoals de dies voor alumni in februari en de Cleveringabijeenkomsten rond 26 november.

 

Partner in Compliance
logo PICVan alle mensen die bij Partner in Compliance werken heeft meer dan 2/3 een achtergrond in Criminologie. Zij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega's die het bijvoorbeeld leuk vinden om binnen een bank klantgegevens te onderzoeken en te analyseren op risico's als witwassen en terrorismefinanciering. Partner in Compliance is een wereldwijde onderneming met oplossingen op het gebied van integriteits- en compliancerisico's. Dit doen zij door het leveren van praktisch advies, end-to-end projecten en externe compliance dienstverlening. Hiermee helpen zij klanten dagelijks hun integriteits- en compliancerisico's te beheersen.

 

SILverslagen
SIL logo goed


SILverslagen (Stichting Intermediair Leiden) is een stichting voor en door studenten van de Universiteit Leiden. Met behulp van hoorcollege-, werkgroep- en literatuursamenvattingen ondersteunen wij studenten tijdens het semester en in de voorbereiding voor hun tentamens. Alle leden van CoDe krijgen 20% korting bij aanschaf van hun SILverslagen! Check voor de actuele kortingscode de nieuwsbrief en facebookgroep van CoDe!

 

Calco
Logo Calco FCBen jij ambitieus, leergierig en op zoek naar een vliegende start van je carrière? Dan is ons unieke IT-traineeship op de Calco MasterClass® iets voor jou! We zijn jaarlijks op zoek naar meer dan 400 enthousiaste starters met hbo/wo-denkniveau. Geen studieachtergrond in de IT? Geen probleem, ruim 95% van onze trainees heeft een andere opleiding gevolgd. Wat voor ons wel belangrijk is, is dat je affiniteit hebt met IT en niet kunt wachten om aan de slag te gaan.

Calco MasterClass®
De eerste twee maanden van het traineeship volg je een intensieve (betaalde) opleiding op ons hoofdkantoor in Maarssen. Daarna ga je voor 22 maanden aan de slag bij een van onze opdrachtgevers, in een functie die bij jou past.

Over Calco
Calco is een jonge, innovatieve en ambitieuze organisatie. We zijn gespecialiseerd in het opleiden, detacheren en coachen van startende én ervaren IT-professionals en hebben sinds onze oprichting in 2004 al meer dan 1600 professionals geholpen aan een succesvolle carrière in de IT.
Kijk voor meer informatie over Calco en de Calco MasterClass® op www.werkenbijcalco.nl.

 

 

In samenwerking met:


Studieverenigingen OverlegPlatform - StOP
Het studieverenigingen OverlegPlatform (StOP) Leiden is het overkoepelende orgaan voor de studieverenigingen in de studentensteden Leiden en Den Haag. Onze leden zijn de verschillende studieverenigingen van de Universiteit Leiden die zich bij ons hebben aangesloten. Het voornaamste doel van het StOP is het representeren van de aangesloten studieverenigingen bij de Universiteit Leiden en haar organen. Dit wil zeggen dat wij luisteren naar de meningen van de vele zeer verschillende studieverenigingen en hun stemmen meenemen wanneer het gaat over kwesties die onze leden aangaan. Het inwinnen van deze informatie en standpunten van de verenigingen gaat door middel van de door het StOP georganiseerde bijeenkomsten, persoonlijke gesprekken met de lidverenigingen en het bijwonen van de verschillende facultaire verenigingsoverleggen.

Een tweede speerpunt voor het StOP is het bij elkaar brengen van de diverse studieverenigingen die onze sleutelstad kent. Daarbij organiseert het StOP bijeenkomsten om ervaringen en tips te delen over bijvoorbeeld de verschillende soorten acquisitie die de lidverenigingen voeren, opdat onze leden op dit gebied van elkaar kunnen leren. Daarnaast wordt gestimuleerd om interdisciplinair te organiseren om voorgaande reden. Dit mondt uit in een interfacultair congres of andere soorten activiteiten.

 

 Faculteit Rechtsgeleerdheid - Universiteit Leiden
universiteitDe Faculteit der Rechtsgeleerdheid is een van de grotere faculteiten van Universiteit Leiden. Met haar internationale oriëntatie en haar wortels diep in de Nederlandse rechtsorde, heeft de faculteit vele generaties juristen opgeleid voor de kernfuncties van de rechtsstaat. In haar onderzoek beperkt de faculteit zich niet tot een enkel speerpunt, maar streeft ze naar excellent en innovatief onderzoek over de volle breedte van het recht. De faculteit in het algemeen en de afdeling Criminologie in het bijzonder weerken nauw samen met de studievereniging Corpus Delicti. Zonder de samenwerking en ondersteuning van hen zou veel van wat wij doen niet mogelijk zijn.

 

SportCity: Anthony Fokkerweg 131
afbeelding sportcitySportCity Leiden is een moderne fitness- en squashclub onder de rook van Station Leiden Centraal. Deze luxe sportschool beschikt over een ruime fitnessruimte, groepsleszalen, squashbanen, sauna's, zonnebanken, kinderopvang en een gezellig City Café. Door het gevarieerde aanbod aan sport, wellness en persoonlijke aandacht voelt iedereen zich thuis bij SportCity. Als lid van CoDe krijg je studentenkorting op je abonnement en krijg je een strippenkaart om gratis drankjes te bestellen in de kantine. Geïnteresseerden kunnen altijd langskomen op de bestuurskamer om een gratis dagpas op te halen waarmee je een hele dag gebruik kan maken van alle voorzieningen die SportCity te bieden heeft.

 

Nederlandse Vereniging voor Criminologie - NVC
afbeelding NVCOp 17 juni 1974 werd de Nederlandse Vereniging voor Kriminologie opgericht - omdat criminologie toentertijd met een 'k' werd geschreven was de verenigingsnaam NVK. Op de ledenvergadering van 5 februari 2013 stemde iedereen echter voor de naamsverandering en sindsdien is de verenigingsnaam NVC.

De NVC wil de belangen behartigen van de Nederlandse criminologie en van alle (aankomende) Nederlandse criminologen. Zij richt zich hierbij nadrukkelijk op mensen uit verschillende disciplines, die werkzaam zijn op het terrein van de criminologie. Voor haar leden belegt de NVC regelmatig gratis themabijeenkomsten over actuele onderwerpen. Voorts wordt ieder jaar een congres georganiseerd dat een beeld geeft van recent Nederlands onderzoek op het terrein van de criminologie. CoDe is hier elk jaar aanwezig om ondersteuning te bieden op het congres.