Wat doet CoDe

Bij iedere academische studie hoort een studievereniging. In de zomer van 2002 zijn de eerste initiatieven voor het oprichten van een studievereniging voor Leidse criminologiestudenten genomen. Een jaar later in de zomer van 2003 wordt officieel de studievereniging, Corpus Delicti, opgericht te Leiden. Inmiddels is CoDe uitgegroeid tot de grootste studievereniging voor criminologie in Nederland met bijna 700 leden en ongeveer 100 alumnileden.

CoDe kenmerkt zich door het organiseren van een goede mix van gezelligheid en studiegerelateerde interesse. Deze mix komt tot uiting in tal van activiteiten, georganiseerd door zeventien commissies en het bestuur. Deze activiteiten strekken zich van borrels tot vakevaluaties en van studiereizen tot lezingen. Daarnaast heeft CoDe een eigen verenigingsweblog (alibicode.nl) en wordt eenmaal per jaar een almanak uitgebracht. Ook zorgt CoDe dat je geen stress hebt omtrent het bestellen van je boeken. Via CoDe kan je gemakkelijk al je boeken bestellen met een mooie korting, oplopend tot 15%!

 Maar het allerbelangrijkste van alles is dat je bij CoDe je medestudenten leert kennen. Tijdens een feest, met een werkbezoek of achter de schermen in een van de commissies, bij de CoDe maak je van je studiegenoten vrienden voor het leven.